top of page

Ajanpuute vs. Aktiivinen Elämä: Kuinka Tasapainotella?

Eletään kiireistä elämää Tampereella – työ, perhe, sosiaaliset menot... lista on loputon. Mutta miten ihmeessä ehtii vielä muka liikkua ja syödä terveellisesti? Ei hätää, minulla on muutama niksi hihassa, joiden avulla voit nujertaa ajanpuutteen ja tehdä terveellisistä valinnoista osan arkeasi. Tässä tulee parhaat vinkit, höystettynä suomalaisilla tutkimuksilla, joiden mukaan pienilläkin muutoksilla voi olla iso vaikutus.

Liikunta: Lyhyt ja Tehokas

Kuka sanoi, että treenaamiseen tarvitaan tuntitolkulla aikaa? Suomen Liikunta ja Urheilu (SLU) sekä Tampereen yliopiston tutkimukset todistavat, että lyhyetkin intensiiviset treenit tekevät tehtävänsä.


Kokeile näitä:


  • Pikatreenejä: Tee 20 minuutin treeni kotona tai puistossa. Se on kuin tiivistetty energiashotti koko kropalle!

  • Liiku luontevasti: Valitse kävely tai pyöräily työmatkoilla. Tampereen maisemat ovat upeat, ja samalla saat liikuntaa ilman, että edes huomaat!
Syöminen: Suunnittele ja Valmista

Terveellisen syömisen ei tarvitse olla monimutkaista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) vannoo monipuolisen ruokavalion nimeen. Avain on valmistautuminen.


Näin onnistut:


  • Viikko-ostokset ja -valmistelut: Uhraa muutama tunti viikonloppuna seuraavan viikon aterioiden suunnitteluun ja esivalmisteluun. Näin vältyt viikolla hampurilaisjonolta.

  • Paikalliset herkut: Hyödynnä Tampereen torien ja kauppojen tarjontaa. Tuoreet, lähellä tuotetut ainekset maistuvat paremmalta ja ovat terveellisempiä.
Henkilökohtainen Valmennus: Tavoitteena Terästäminen:


Joskus omatoiminen treenaaminen ja syömisen hallinta kaipaa pientä lisäboostia. Tässä kohtaa henkilökohtainen valmennus astuu kuvaan.


  • Tehokasta valmennusta omaan arkeen sopien: Ammattilainen osaa suunnitella juuri sinun tarpeisiisi sopivan ohjelman – tehokasta, mutta aikaa säästävää.

Pohjimmiltaan terveellisen elämäntavan ylläpitäminen kiireen keskellä on mahdollista, kunhan vain muistaa muutaman avain asian: suunnittele, valmistaudu ja ole joustava. Käytä hyväksesi paikalliset palvelut ja resurssit, ja huomaat, että terveelliset valinnat sulautuvat osaksi arkea kuin itsestään. Näillä vinkeillä pidät huolta itsestäsi myös hektisen elämänrytmin keskellä!Comments


bottom of page